Anis don Demina, Danny Saucedo och Cissi von der Esch uppmärksammar psykisk hälsa med stiftelsen 29k.

Anis don Demina, Danny Saucedo och Cissi von der Esch uppmärksammar psykisk hälsa med stiftelsen 29k.

STOCKHOLM, 28 juni 2022 - Idag släpper 29k kampanjen Du är inte ensam som förenas multitalangen Anis Don Demina, artisten Danny Saucedo och skådespelerskan Cecilia von der Esch för att uppmärksamma psykisk ohälsa och vikten av att våga dela med sig av känslor och negativa tankar.
I den emotionella kortfilmen Mirrors av prisbelönte regissören Paul Jerndal, möter Anis, Cissi och Danny sina spegelbilder och överöser sig själva med hemska tankar.

– Du är helt värdelös, du är misslyckad, vem tror du att du är, säger trion nedlåtande till sig själva.

Filmen har gjorts tillsammans med gratisappen 29k, som tillgängliggör psykologiska verktyg för att förstärka psykisk hälsa och uppmuntra till inre utveckling för hundratusentals människor. Allt för att bidra till en mer hållbar värld.

– Syftet med filmerna är att uppmuntra fler människor till att våga dela med sig av jobbiga känslor och få stöd av andra, vilket man kan göra anonymt i vår app, säger Maria Modigh, Co-CEO för Stiftelsen 29k.

I en längre samtalsfilm gör trion en forskningsbaserad psykologisk övning där de får identifiera sin inre kritiker och sedan arbeta med sin självmedkänsla. I samtalet reflekterar Danny, Anis och Cissi öppet om sina innersta tankar, rädslor, prestationsångest och oro.

– Vi vill också visa att ingen är ensam om att kämpa med de här frågorna och vi är väldigt tacksamma över att Cissi, Anis och Danny även för den här typen av samtal på sina egna plattformar.

29k är en svensk stiftelse som har skapat en kostnadsfri mobil-app med evidensbaserade psykologiska verktyg, non profit och tillgänglig för alla med en smartphone.

– Studier visar att vi människor har någonstans mellan 10 000 och 60 000 tankar per dag. För många av oss är mer än hälften av dem negativa. Vi vill med det här projektet hjälpa människor att hitta ett mer snällt sätt att prata med sig själva på, säger Jenny Rickardsson chefspsykolog på 29k.
  Media contact
  Jenny Harler
  Scencia International
  0739048585
  jenny.harler@scencia.com

  Vi finns här för dig
  Följ med när Anis, Cissi och Danny gör övningen Din inre vän i 29k-appen. Testa att göra övningen själv, och dela dina egna känslor och tankar.